21 Eylül 2009 Pazartesi

6.haftanın ardından



Ligin 6.haftasını da bir maç hariç geride bırakmışken, bu hafta Anadolu'da neler olmuş bir bakalım...

Eskişehirspor 3-2 Gaziantepspor

Ev sahibi maçtan önce favori gösteriliyordu fakat çekişmeli bir maç olacağı da herkes tarafından öngörülüyordu. Bu sene maçlarına 4 forvet karakteristikli oyuncuyla çıkan Eskişehirspor rakipleri için çok önemli tehlike arz ediyor. Ümit Karan, Youla, Burak Yılmaz ve Mehmet Yılmaz bu ligin ilk 10-15 golcüsü içerisine girer ve bu 4 futbolcunun beraber oynaması ciddi bir koz Eskişehirspor için. Burak ve Mehmet'i kanatlarda kullanan Rıza Çalımbay, bu futbolcuların defansif görevlerini de başarıyla yerine getirdiğini söylüyor. Gaziantepspor'un Brezilyalılarının hesabını yapmayı ise artık bıraktı, ne de olsa biraz kıpırdanırsa kendini Beşiktaş'a atar ve biz orada uzun uzun izleme fırsatı buluruz.

Maça konuk ekip golle başladı ve bu da maçın heyecan dozunu artırdı. Gaziantepspor kalecisi Mahmut'un oyun içinde yaptığı hatalar ise 3 dakikalık özetin bile önemli bir kısmını oluşturmuş. Eskişehirspor'un ikinci yarının ilk kısmında ciddi baskı yapmış olduğunu gözlemledik. Hakemin 3.goldeki anlamsız ikramı da gözlerden kaçmadı.

Gaziantepspor'un artık lige ısınmasını umuyoruz, kapasitesini yansıtmasını bekliyoruz. Eskişehirspor ise bu sene ilk 5'i en ciddi adaylarından olduğu izlenimini veriyor. Önümüzdeki hafta oynanacak Galatasaray-Eskişehirspor maçını ise şimdiden iple çekiyoruz.

Sivasspor 1-3 Bursaspor

Sivasspor'un bu maç artık kırılımı yapacağını ve galibiyeti alacağını düşünüyordum bu maç öncesi ancak yanıldım. Ertuğrul Sağlam Turgay ısrarını sürdürerek, Shin Young'ı yine yedek bıraktı. Shin Young oyuna 57'de girip 2 gol atarak galibiyeti getirdi. Sivasspor için tehlike çanlarının yakın olduğunu söyleyebiliriz. Önlerindeki İBB ve Antalya maçlarından da hüsranla ayrılırlarsa, ilerleyen haftalarddaki fikstürün zorluğu onları oldukça yıpratır ve kümede kalma gibi bir hedefle karşı karşıya kalabilirler. Bursaspor ise ilerleyen haftalarda toparlanıp ilk 5'i zorlar izlenimi veriyor.

Diyarbakırspor 0-0 Manisaspor

Lige renk katan iki iyi takımın karşılaşmasında beklenildiği gibi beraberlik geldi. Seyircisiz oynanan bir maçtan zaten ne kadar beklenti olabilir ki? Diyarbakır'ın etkili forveti Tzemeta'nın sakatlığı onları önemli ölçüde etkilemiş gözüken. Manisaspor'da ise kalede Orkun bu takıma katkı sağlayacağının işaretlerini verdi. Yaser ise maçın en net pozisyonunu harcayarak olası 3 puandan etti Manisa'yı. İlk 10 hedefinde olan iki takımın bunu rahatlıka gerçekleştirebileceğini düşünüyorum.

Ankaragücü 1-1 Gençlerbirliği

İki takım da son yıllarda savruk görüntüleriyle ligde sıkıntılı anlar yaşadılar. Ankaragücü kaldığı yerden devam ediyor. Ankaraspor'dan gelen tonla oyuncu da ilaç olacak gibi durmuyor anlaşılan. Gençlerbirliği ise Thomas Doll'un katkılarıyla disiplinli, ne yaptığını bilen bir takım edasına bürünmüş. Hafızalarımızda yer tutan ligin dişli ekibi geri döndü gibi gözüküyor. Ankaragücü'nün bu sene de düşme potası civarlarında seyredeceğini, Gençlerbirliği'nin ise ilk 7'de yer bulabileceği gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder