13 Eylül 2009 Pazar

Galatasaray 3-0 Beşiktaş


Derbi öncesi favori her ne kadar Galatasaray olsa da şartların Beşiktaş'ın lehine olduğunu söylemek yanlış olmazdı. Milli takımdan yorgun ve moralsiz dönen futbolcular Galatasaray takımının iskeletini oluşturuyordu. Orta sahada Ayhan ve Linderoth'un olmaması Galatasaray'ı iki ayrı blok haline getiriyordu. Beşiktaş da ise sakatlar düzelmiş, yorgun oyuncu neredeyse yok ve üstüne Tabata takıma ilave olmuştu. Bunların dışında da kurt hoca özellikleriyle Mustafa Denizli Beşiktaş tarafındaydı.

Oyun başladığı andan itibareb Galatasaray 5 dakika boyunca yaptığı baskıyla golü buldu ve ondan sonra etliden sütlüden elini çekti. Bunu farklı açılardan değerlendirebiliriz:

1- Galatasaray sahaya istedikelrini yansıtamadı, bloklar arası iletişimi kuramadı, psikolojik faktörler ve yorgunluk da devreye girince oyunu geride kabullendi.

2- Galatasaray rakibe çok pozisyon vermeden, karşı tarafın hatalarını bekledi ve bulunca da affetmedi.

3- Beşiktaş ilerisi için umut verdi.

4- Galatasaray ilerisi için SOS verdi.

5- Galatasaray'ın ölüsü bile Beşiktaş'ı yendi ve Galatasaray ilerisi için umut verdi.

6- Akıllı oynayan ve şansı da yanına alan Galatasaray, zaten etkili ayakları kenarda oturan Beşiktaş'ı rahat geçti.

Çok sağlıklı analiz edilebilecek bir maç olmadığı için oluşan ihtimalleri sıralamayı daha doğru buldum. Erken gelen Galatasaray golü, zaten yorgun ve bitap Galatasaray oyuncuları için bulunmaz nimetti ve sonuç olarak da hep biz oynuyoz biraz da biz izleyelim demeleri normal karşılanacak bir durum.

Maçın tabelaya yansıyanı 9 puan fark; Denizli'nin deyimiyle 6 puan. Ancak yavaş yavaş Denizli'nin ve Beşiktaş'ın kredisi bitmek üzere, nitekim öndekilerin iştahı hayli kabarık ve onların elinden lokmasını almak için geçen seneki gibi enselerine vurmak yetmeyecek gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder