15 Eylül 2009 Salı

Beşiktaş 0-1 Manchester United


Mustafa Denizli 7.Şampiyonlar Ligi maçında da puan ile tanışamadı. Beşiktaş evindeki 3 maçtan ilkini yitirdi. Çok karamsar bir tablo çizebileceğimiz bir görüntü yok aslında ortada. Bu ligin favorilerinden birine evinde 1-0 mağlup oluyorsun nihayetinde. Grubun genel görüntüsü ikinci maçlar sonunda daha açık gözükür gibi duruyor.

Beşiktaş maça Hakan-İbrahim Kaş-İbrahim Üzülmez-Ferrari-Sivok-Ekrem-Tabata-Ernst-Holosko-Serdar Özkan-Nobre 11 ile başladı. Benim bu kadroya itirazım 8 milyon verilen Tabata'nın kullanıldığı mevki bu oyuncuyu tamamen köreltiyor, oyuna verebileceklerini veremiyor. Holosko ve Serdar çalışkan gözükürken, Serdar Beşiktaş'ın rakibine darbe vurabileceği pozisyonlarda yanlış tercihler yaptı. Serdar günümüz futbolunun gereklerine pek uymayan bir oyuncu ve kredisini de her geçen gün tüketiyor. Beşiktaş'ın zaten çok kısıtlı olan hücum varyasyonlarını da başlamadan bitiyor Serdar'ın yanlı tercihleri nedeniyle. İlk yarı itibariyle Manchester istediklerini sahaya yansıtan bir görüntü içerisindeydi ve Beşiktaş sadece birkaç kez Serdar ile şanslar buldu. İkinci yarı ise Beşiktaş oyunu rakip yarı sahaya yıkmayı başardı ve 70.dakikaya kadar rakibe şans vermeden, rakip yarı sahada tuttu topu. Beşiktaş'ın en büyük sıkıntısı ise bal yapmayan arının tam karşılığı olması takımın. Topla oynuyorsun, üstelik rakip yarı sahada oynuyorsun ama gol atamıyorsun hatta sınırlı sayıda pozisyona girebiliyorsun. Bu sorunla Beşiktaş'ın bir adım yol katetmesi mümkün değil gibi gözüküyor. Gol tehditi olmayan bir takımın Şampiyonlar Ligi guplarından çıkmasını konuşmak bana hayal gibi geliyor.

Herşeye rağmen Beşiktaş CSKA maçına çok iyi konsantre olmalı. Dışarıda alınabilecek bir galibiyet hem UEFA yolunu sonuna kadar açar Beşiktaş'a hem de zamanla çözülebilecek hücum sıkıntısı ile beraber Wolfsburg maçlarına bambaşka bir havada girilebilir.

Ancak bunların hepsi dediğimiz gibi hücum tehditleri türetmeli mutlaka Beşiktaş, ne yapıp ne edip Mustafa Hoca'nın bu sorunu çözmesi lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder