15 Eylül 2009 Salı

Şampiyonlar Ligi Arifesi




Devler sahnesinin perdesi açılıyor bu akşam. Bu sene eleme statüsünün değişmesiyle beraber katılımcı şablonundaki değişim de göze ilk batanlardan. Şampiyonlar Ligi'nin gediklilerinden Celtic, PSV, Roma, Shaktar Donetsk, Panathinaikos gibi takımlar bu sene yoklar. Onların yerine Maccabi Haifa, Zurich, Unirea, Rubin Kazan, Standard Liege, Debreceni gibi takımlar boy gösterecekler devler arenasında. Ülkemizi ise sadece son senenin şampiyonu Beşiktaş B grubunda temsil ediyor.

Bizim açımızdan heyecan verici bir müsabakayla başlıyor devler ligi. Son iki sezonun finalisti Manchester İnönü'ye konuk oluyor. Beşiktaş istenilen çizgide olmasa da herkesin aklının bir köşesinde Liverpool zaferi kıpırdanmakta. Rakip eski gücünde değil deniliyorsa da Manchester her zaman bu ligin favorilerindendir ve eski gücü yeni gücü diye birşeyden bahsedemeyiz. Beşiktaş'ın ise çok iyi organize olması gerekiyor. Ucuz gol yememeliler, özellikle duran toplardan yenilecek herhangi bir gol moralman takımı çökertebilir. İyi bir mücadeleyle ve soğuk kanlı bir mücadeleyle her geçen dakika oyunu 3 ihtimala yakın bir hale getirebiliriz diye düşünüyorum.

İlk haftanın en dikkat çeken maçı ise kuşkusuz İnter-Barcelona maçı. Eto ve İbrahimoviç yeni takımlarında eski takımlarına karşı neler yapabilecekler merak konusu açıkçası. Favori Barcelona gibi gözükse de İnter de lige fırtına gibi girdi ve Mourinho'nun iştahını bu maç kadar kabartabilecfek bir maç olmadığı da kesin. Tam anlamıyla bir futbol şöleni bekliyor bizleri ve benim görüşümü sorarsanız maçı daha çok istiyecek taraf olan İnter galibiyete yakın olan taraf.

Bir diğer ilgi çeken müsabaka ise Marsilya-Milan maçı. Son yılların en kötü Milan'ı acaba Avrupa'ya tutunabilecek mi diye merak ediyoruz. Marsilya ise bu sene çok iddaalı bir kadro kurdu ve bu maötan alacağı bir galibiyetle Milan ve Real Madrid arasından kapağı ikinci tura atabilecek konuma gelebilir.

Standard Liege-Arsenal maçı da bence izlenmesi gereken bir müsabaka. Standard Liege geçen sene neredeyse Liverpool'u Şampiyonlar Liginin dışına itecekti. Daha sonrasında da UEFA kupasında Everton'ı eleyerek güçlerini göstermişlerdi. Alacakları galibiyetle iddialarını ortaya koyabilirler diye düşünüyorum.

Güzel maçlar olması dileğiyle, sürprizlere açık bir devler ligi umuyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder