19 Eylül 2009 Cumartesi

Beşiktaş 0-1 Kayserispor

Son şampiyon kötü gitmeye devam ediyor. Yerse puan alamıyor yemezse biri hanesini yazdırıyor. Durumlar iyice karıştı. Seyirci de isyan etti, Mustafa Denizli de basın toplantısında istifa sinyalleri verdi. Beşiktaş ligin ilk maçı olan İBB maçından itibaren hep aynı topu oynuyor ve ilerleme hiç yok. İlk 11 sürekli değişiyor, takımın ne forveti ne orta alanı ne de savunma bekleri maç öncesi tahmin edilebiliyor. Bir maç ilk 18'de olmayan ertesi maç kurtarıcı rolüne bürünüyor. Acaba kadro mu, teknik direktör mü, yoksa başka bir şeyler mi eksik? Kesin bir cevap verilememesi de kafaları iyice karıştırıyor. Bu kafa karışıklığı Mustafa Denizli'nin basın toplantısında da açıkça gözüktü.

İlk olarak maça gelelim. Beşiktaş sağ bekte İbrahim Kaş, sol bekte Ekrem Dağ, ortada Ernst-Tabata-Tello, ilerde Bobo-Nobre-Serdar Özkan ile maça başladı. Özellikle golü yiyene kadar Beşiktaş hiç bir reaksiyon vermedi rakibine. Cangele-Mehmet Eren ikilisi de Beşiktaş'ın sol tarafını oldukça yıprattı ve genelde buradan gelmeye çalıştılar. Ortadan Furkan ile etkili olmaya çalıştılar ancak Ernst adete set kurdu burada ve kayıpları oynayan Tello-Tabata ikilisinin defosunu büyük ölçüde kapattı. Ancak Tello-Tabata ikilisi hücuma adeta hiçbir şey vermediler, attıkları 3 şut vardı ceza sahası dışından, organizasyon, pozisyon hazırlama olarak ise sıfır. Golü yedikten sonra Beşiktaş şuursuzca yüklendi, ileriye şişirme toplardan seken ikinci toplardan fırsat bulmaya çalıştı ve bunların birinde Suleymanou'nun hatasından golü buluyorlardı ancak direk geçit vermedi; maçta 1-0 bitti.

Beşiktaş'ın inatla kanatları kullanmaması oldukça enteresandı bu maçta. Geçen hafta Galatasaray maçında koca bir devre kanatları zorlayan bir takımın ertesi hafta bunun tersi bir görüntüye bürünmesi şaşırtıcı. Geçen hafta Galatasaray'ı kanatlardan zorlarken beklerinizden yardım alamıyorsunuz çünkü rakibin açıkları olası bir hatanın faturasını anında kesebilecek isimler ve bu yüzden de tıkanma yaşıyorsunuz. Bu hafta ise kendi yarı sahasına kapanan bir takıma karşı, sahanın tamamını kullanmazsanız kazanma şansınız yoktur. Beşiktaş bir kere kanada indi ve o pozisyonda da maçtaki en net pozisyonunu Fink ile tribünlere yolladı. O pozisyonu aynısı ligin 3.haftasında oynanan Galatasaray-Kayserispor maçında gerçekleşmiş; Arda çizgiye inip, Baros 4.golü atmıştı. Bunun örneklerini çoğaltabiliriz, ben yakın zamanda ve aynı takıma karşı gerçekleştiği için bu örneği verdim.

Kayserispor bu sene son yılların en kötü Kayserispor'u olmasına karşın yine de ilk 8'in dışarısına çıkmayacağı da büyük olasılık. Troisi yedekten geliyor, defansta Eren sakat, forvette Makakula-Cangele kaliteli isimler, orta sahada Furkan gelefcek vaad ediyor, defans bloğunda Aydın-Ali Turan dikkat çeken oyuncular, kenardaki Mehmet Eren-Toledo da kumaşları oldukça iyi oyuncular. Bu takımın en iyisi yönü takım savunmasını iyi yapmaları, Ertuğrul ile başlayıp Tolunay Kafkas'ın üzerine koyduğu bir süreç bu. Ancak elindeki isimlere göre oldukça az pozisyona giren ve atan bir takım. Bunu çözmek için ise Tolunay'ın yeterli olmadığını düşünüyorum. İyi bir stat, iyi bir bütçe, iyi bir kadro...Başarı için ihtiyaç olan faktörlere sahip bu takım, olası bir başarsızlık da Tolunay'ın koltuğuna mal olur gibi duruyor.

Tekrar Beşiktaş'a dönersek, fikstürdeki bir sonraki maçın Ankaraspor ile olmasından dolayı ortalık epey bir dedikodularla kaynayacak gibi, ne de olsa maç olmayacak gibi duruyor. Mustafa Denizli giderse ondan daha faydalı olacak birinin takımın başına geleceğini düşünmüyorum. Ne de olsa Zico da daha taze Olimpiakos ile imzalamış iken, fazla dedikodu dönebilecek gibi durmuyor ama bakalım yaratıcı basınımız neler türetecek. Yönetimin istifası ise herhalde çoğu Beşiktaşlı'nın arzusu ve bu maç sırasında da açıkça görüldü. Yönetim değişikliği kısa vadede sorunlar getirebilecek gibi dursa da, uzun vadede Yıldırım'ın yönetiminden çok daha iyi olur orası da görünen köy.

Bakalım son şampiyon geçen seneki gibi dirilebilecek mi yoksa yaralarını sarmaya başlayıp, seneye kadar istirahate mi çekilecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder