18 Eylül 2009 Cuma

Son Dakika golleri // Rivaldo //Barcelona-Valencia

Futbolu neden milyonların izlediğini son dakikada atılan gollerden sonra insanların yüzlerinden anlayabilirsiniz. Futbol içinde duygular varsa, futbol birçoklarının hayatı olabiliyorsa bunda son dakikalara kadar bitmek tükenmek bilmeyen heyecanı önemli yer tutar. Yılla geçer nice önemli maçlar unutulur da son dakikada atılan ya da yenilen goller unutulmaz.

Tarihe geçmiş unutulmayacak son dakika gollerinden bir arşiv yapmaya çalışacağım elimden geldiğince, bakalım ne kadar başarılı olabileceğiz.

Bu işe de ilk olarak 17 Haziran 2001 tarihindeki Barcelona-Valencia maçı ile başlamak istiyorum. O sezon son haftaya girilirken La liga'da ilk üç sıra belli olmuştu, sırasıyla Real Madrid, Deportivo ve Mallorca bu koltukları ve beraberinde Şampiyonlar Ligi biletlerini kapmışlardı. Sıra son biletteydi ve bu biletin iki talibi Camp Nou'da karşılaşıyorlardı. Valencia rakibinin üç puan önündeydi ve beraberlik onlara yetiyordu. Kronometre 88:35'ü, skorboard ise 2-2'yi gösteriyordu.

İşte o an Rivaldo ceza sahası çizgisi üzerinde Rivaldo topu göğsüyle kontrol edip, röveşatasını Valencia ağlarına bıraktığında, TRT ekranlarında izlediğimiz o maç hafızalarımıza kazınıyordu çoktan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder