21 Eylül 2009 Pazartesi

Galatasaray-Kasımpaşa öncesi


Ligdeki 6.maçına çıkıyor Recep Tayyip Erdoğan stadında Galatasaray bugün. Yunanistan deplasmanında alınan galibiyetten sonra lige kaldığı yerden devam etmek isteyecektir Rijkaard ve öğrencileri. Kamuoyunda Galatasaray'ın farklı kazanacağı ve kolay bir maç olacağı yönünde bir hava hakim. Kağıt üzerinde her ne kadar kolay maç gibi gözükse de Galatasaray için önemli bir maç olduğunu düşünüyorum. Önceki yıllarda ligin son sıralarına demir atan, puan toplamakta zorluk çeken takımlara karşı sürpriz mağlubiyetler almıştı Galatasaray; hatta bunlardan birinde Ali Sami Yen'de Kasımpaşa'ya kaybetti 2 sene önce. Bu maçın neden önemli olduğunu irdeleyelim şimdi.

Galatasaray oynadığı son üç maçta kötü oynamasa da iyi oyunlar da çıkaramadı. Seyirci temkinli yaklaştı bu galibiyetlere ve gelişecek süreci merak etmeye başladı. Bugün Galatasaray yüksek topla oynama yüzdesiyle oynu rakip yarı sahada oynamayı mı tercih edecek, yoksa son iki maçtır yaptığı gibi kendi yarı alanında oyunu kabul edip, çalışılmış kontralarla gol mü arayacak? Galatasaray'ın neyi oynamaya çalıştığı hakkında biraz daha net ipuçları bulabiliriz bu akşam.

Bir diğer merak edilen konu ise Galatasaray'ın ne zaman uzun süre oyunu yenik geride götüreceği. Galatasaray henüz 10 dakikadan uzun bir süre skor olarak geride oynamadı. Bugün gelebilecek erken bir Kasımpaşa golü, Galatasaray'ın nasıl reaksiyon göstereceğini de gözler önüne serebilir.

Takımın konsantrasyon düzeyinin nasıl tutulduğunu da görmüş olacağız bugün. Takım zorlu Beşiktaş ve Pana maçlarından çıktı, kağıt üzerinde kesin favori, bayramın ikinci günü oynanan bir Pazartesi müsabakası. Maça mental olarak iyi hazırlanamamak için her türlü faktör mevcut şu anda ve Galatasaray bu gibi maçlardan genelde hayal kırıklığıyla ayrılır. Bakalım bu sefer istediklerini alabilecekler mi.

6'da 6 yapan bir Fenerbahçe var, fakat özellikle dünkü maçtan sonra büyük eleştiri aldı oyunundan dolayı. Galatasaray'dan bugün kötü bir oyun ortaya koyarsa, iki takımın da şişirildiği kadar iyi durumda olmadığı, aslında korkulacak bir taraflarının olmadığı konuşulmaya başlanacak. Bu hem iki takım üzerindeki baskıyı artırırken, rakiplerinin de psikolojik olarak güçlenmesini sağlayacak. Şayet, Galatasaray bugün iyi bir oyun çıkarırsa, Fenerbahçe de dahil rakiplerinden psikolojik olarak bir adım öne fırlamış olacak.

Rakip Kasımpaşa ise henüz puan alamadı. Yeni bir yapılanmaya gitmeye çalışıyorlar. Bunuın ilk ayağını ise düzgün bir şekilde gerçekleştiremediler. Besim Durmuş'un görevine son verip, Yılmaz Vural'ı takımın başına getirdiler. Kadrolarına bakıldığında fena oyuncular yok ama bilinçsiz bir kadro şişirmesi yaptıkları kesin. İyi bir takımları var ancak kadro istikrarı yok. Forvet hatlarında Azar Karadaş, Gökhan Güleç, Cenk İşler, Diego Scheuschner, Erhan Küçük gibi isimler var. Orta sahalarında Sedat Yeşilkaya, Uğur Yıldırım, Moritz, Keller, Özgür Öcal, Murat Akın, Koray Avcı, Emre Toraman ve Boukhari gibi isimler göze çarpıyor. Sedat Yeşilkaya Galatasaray altyapısında yetişen, bir zamanların yıldız adaylarındandı. Orta sahada iyi top yapan akıllı bir futbolcu. Boukhari ise AZ maçlarında Fenerbahçe'ye karşı oynamış ve bir gole imza atmıştı. Kariyerinde Ajax ve Feyenoord olan futbolcu neticeye direk tesir edebilecek kumçı kaliteli, tecrübeli bir isim. Koray Avcı'nın defans arkasına sarkıtacağı toplar Galatasaray defansında sıkıntı yaratabilir. Defans hattındaki bekler ise Ergün Teber ve Ali Güneş. Türkiye Ligi standartlarında ortalamanın üzerinde bekler oldukları su götürmez bir gerçek. Görüldüğü gibi puan tablosunda son sırada yer alsa da, kadrosunda iş yapabilecek isimler ve Yılmaz Vural'ın sürprizleriyle, beklenmeyen bir netice alabilirler.

Rijkaard'ın bu maçta rotasyona gidebileceği konuşuluyor. Bakalım rotasyona kimler dahil olacak. İnsanın içinden kanatlarda Aydın Yılmaz-Serdar Eylik, ortada ise Arda Turan geçiyor. Altyapı mahsulü, ayağına hakim, en yaşlısı 22 yaşında olan bu üçlü gelecek yılların provasını sergilerse biz de izlemekten mutluluk duyacağız.

Bakalım maç sonunda hangi ihtimaller gerçek olacak, hangi sürprizlere şahit olacağız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder