18 Eylül 2009 Cuma

Forma detayı



Kuluplerimiz son yıllarda resmi ürünlerde atılım yapmanın peşinde koşuyorlar. Önceki yıllara göre iyi durumlara gelindiği de muhakkak. Seyircilerde artık orijinal ürün alıp, kulübe katkı yapma mantalitesinin de yavaş yavaş yerleştiğini görüyoruz. Ancak şu anki durumumuzla bu işte kulüplerimizin katedeceği oldukça yol var. Avrupa'nın birçok takımının online storeları inanılmaz bir seviyede gelişmiş. Biz de böyle seçenekler yok. Mesela Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'de çeyrek final oynadığında Asya'da ne kadar satış yaptı? Global düzene uymak konusunda oldukça gerideyiz. Her zaman övündüğümüz dünyanın neresene gitsen Türk söylemine fiile dönüştüremiyoruz görülen.

İşin bir başka boyutuda, Avrupa'da mücadele eden çoğu takımın formadaki logo olaylarına önem vermesi. Marsilya'nın online store'una giriyorum, formanın koluna şampiyonlar ligi logosunu ekleyebiliyorum; ya Beşiktaş formasına bunu ekleyebiliyor muyum?

Dün akşam Euro League ambleminin Galatasaray formasına ne kadar yakıştığını söylemiştik. Peki ben bir Galatasaray taraftarı olarak bu logoyu kendi formamda görebilir miyim? Bir de üstüne bu formayı uzun kollu istiyorsam, bu ikisi birden gerçekleşebilir mi? İmkansız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder